8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 2:14

Se caută chiriaşi pentru casa în care s-a născut Hitler

spot_img

Pe rând bancă, bibliotecă publică, şcoală tehnică, casa din Austria, în care s-a născut Adolf Hitler, din nou spre închiriere

 casa hitler - yahoo news

Casa din Austria în care s-a născut şi a petrecut primii ani de viaţă Adolf Hitler îşi caută noi chiriaşi, după ce timp de doi ani a rămas goală.

Clădirea aparţine unei femei din oraşul Braunau, care a închiriat-o Ministerului Austriac de Interne încă din 1970, scrie Yahoo News.

Clădirea unde a văzut lumina zilei cel care avea să devină der Führer se află în centrul micului oraş din Austria Superioară, provincia nord-vestică a Austriei. De la finele celui de-al Doilea Război Mondial casa a avut mai mute întrebuinţări. A fost bancă, bibliotecă publică, şcoală tehnică şi atelier pentru persoanele cu probleme mintale. De doi ani însă este pustie.

După lungi discuţii între Ministerul de Interne şi primăria localităţii, oficialii au ajuns la concluzia că aici ar putea fi înfiinţat un centru de intergrare pentru imigranţi şi de învăţare a limbii germane, scrie presa locală citată de bbc.com. Jurnaliştii austrieci speră că astfel se va pune punct dezbaterii interminabile legate de întrebuinţarea clădirii cu o istorie întunecată. Anterior a fost respinsă ideea trasnformării sale într-un „monument comemorativ anti-nazist”, iar un ONG care activează în domeniul educaţiei pentru adulţi a anunţat că ar fi interesat să închirize clădirea însă doar după o renovare capitală. Proprietarul clădirii a primit termen până vineri pentru a opina cu privire la noile planuri.

C.A.