3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:49
No menu items!

Se adâncesc tensiunile în Coaliţie. Un lider ALDE acuză PSD de dublu limbaj

spot_img

Tensiunile în Coaliţia PSD – ALDE par să crească de la o zi la alta. Un lider ALDE acuză PSD de “dublu limbaj”. Mai mult, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu, susţine că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, “negociază majorități pe la colțuri” cu diverse formațiuni pentru a asigura o nouă formulă parlamentară.

„Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului. PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare. Pe de o parte, în public, doamna premier spune că vrea ca actuala coaliție să funcționeze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare. Pe de altă parte, însă, despre aceeași doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării”, arată Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu, conform Mediafax.

Viorica Dăncilă a invocat motive de sănătate şi a lipsit ieri de la întâlnirea cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, unde ar fi trebuit să se discute despre soarta Coaliţiei.  

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat că luni a avut loc o nouă ședință a coaliției PSD-ALDE, catalogând discuția drept una “productivă”.