17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:00
No menu items!

Scrisoarea polițistului de la Secția 5 către familia Raisei, fetița ucisă în accident

spot_img

Agentul Constantin Popescu a transmis o scrisoare familiei Raisei, fetița ucisă în accident, prin intermediul avocatului familiei, Adrian Cuculis. Apărătorul a dat publicității scrisoarea, în care polițistul își cere iertare și susține că „regretă profund” tragedia pe care a provocat-o. 

Adrian Cuculis precizează că există și o scrisoare trimisă de polițistul Popescu Constantin pentru familia fetiței, scrisoare pe care familia nu a dorit să o facă publică.

 

 

Avocatul face publice și o serie de detalii din anchetă, precizând că săptămâna viitoare urmează noi audieri în acest caz. 

„Cunoaștem până acum următoarele:

Polițistul Constantin Popescu era încadrat din sursă externă cu un curs de câteva săptămâni care nu te face polițist, ci mai degrabă un fel de înfumurat fără motive.

În urma accidentului, dar și de prin ceea ce cunoaștem că s-a declarat la audieri, polițistul NU știa să acorde primul ajutor.

Ne-am oripilat cu toții când am văzut imaginile cu Popescu ce susținea corpul micuței cu bocancul murdar de poliție. Se pare că acest lucru nu l-a învățat la școală de poliție de câteva săptămâni, ci acest lucru l-a simțit așa din interior fiindcă eu cel puțin nu-mi explic cum să stai precum un vultur pe pradă într-o asemenea situație.

Popescu Constantin nu cunoștea că preschimbarea permisului de conducere este obligatorie în România, fapt pentru care,deși conducea o autospecială de poliție, acesta NU avea permis de România, ci permis de UK.

Reiese la suprafață și faptul că Popescu Constantin nu știe unde a făcut cursurile de condus defensiv și nici nu mai știe cu cine sau cât au durat, ceea ce indică și faptul că este posibil că acele cursuri să fi fost doar pe hârtie.

Din toate probele dosarului reiese clar faptul că accidentul l-a provocat din culpă aproape exclusivă, politisul Popescu.

Urmează că în acest proces să fie introdus în cauză și MAI, dar și DGPMB alături de ASPMB care ar fi avut obligația de semnalizare corespunzătoare a trecerii.

Asta nu-l scuză pe Popescu Constantin care recunoaște că rula cu viteză EXCESIVĂ de vreo culpă.

Mai sunt multe de făcut în dosarul penal, fiindcă nici măcar expertiză nu a fost dispusă însă cert este că din toată tragedia această nu poate fi de vină doar Polițistul Popescu, ci avem un ansamblu întreg de persoane și instituții ce vor trebui să plătească.

Săptămâna viitoare urmează alte audieri”, arată avocatul Adrian Cuculis. 

Raluca Dan