26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:08
No menu items!

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez, incinerat în Ciudad de Mexico

spot_img

Gabriel Garcia Marquez

Corpul neînsuflețit al marelui scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, decedat joi, la vârsta de 87 de ani, a fost incinerat în Ciudad de Mexico, a anunțat ambasadorul Columbiei în Mexic, Jose Gabriel Ortiz, potrivit AFP.

Postul de radio columbian Caracol informa că trupul său a fost incinerat joi, chiar în ziua în care acesta a murit. Potrivit Caracol, cenuşa scriitorului se află la casa funerară J. García López din Ciudad de Mexico. De altfel, reprezentanţii firmei de pompe funebre au declarat pentru AFP că „serviciul funerar a avut loc”, fără să ofere alte informaţii.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, a murit joi seara, la vârsta de 87 de ani, în casa familiei din Mexico City,anunţă Associated Press, citând membri ai familiei.

Gabriel García Márquez a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982. În nuvelele şi romanele sale se reunesc, în mod firesc, fantasticul şi realităţile de zi cu zi, scriitorul fiind inclus, de altfel, de mulţi critici literari în categoria romancierilor realismului fantastic sud-american. Cel mai celebru roman al său este “Un veac de singurătate” (1967), dar foarte cunoscute sunt şi “Toamna patriarhului” (1975), “Cronica unei morţi anunţate” (1981), “Dragostea în vremea holerei” (1985), “Generalul în labirintul său” (1989) şi “Povestea târfelor mele triste” (2004).

D.M.