24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:35
No menu items!

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost spitalizat

spot_img

 Gabriel Garcia Marquez

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, a fost internat într-un spital din Ciudad de Mexico, la sfârşitul lunii martie, din cauza deshidratării şi a unei infecţii urinare, informează Reuters.

Scriitorul de 87 de ani a fost internat într-un spital din Ciudad de Mexico şi i se administrează un tratament cu antibiotice, la care răspunde bine, potrivit unui comunicat al ministrului mexican al Sănătăţii.

Gabriel Garcia Marquez trăieşte în Ciudad de Mexico şi nu a mai apărut în public în ultimii ani. În 2012, fratele acestuia a declarat că scriitorul suferă de demenţă, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

Una dintre capodoperele lui Gabriel Garcia Marquez, romanul din 1967 „Un veac de singurătate”, începe cu povestea unei familii care nu mai poate să îl îngrijească pe bătrânul lor bunic, senil.

„Este o boală care afectează familia noastră”, a precizat atunci Jaime Garcia Marquez.

Născut pe 6 martie 1927, în localitatea columbiană Aracataca, Gabriel Garcia Marquez a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982, fiind unul dintre cei mai citiţi criitori sud-americani.

C.A.