23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 19:13

Școlile și metroul din Bruxelles, închise. Alerta teroristă, la nivel maxim

spot_img

Autorităţile belgiene au decis, duminică seara, să menţină alerta teroristă la nivelul maxim, 4 pe o scară de la 1 la 4, pentru Regiunea Bruxelles, astfel că metroul nu va circula nici luni, iar şcolile vor fi închise.

Premierul belgian, Charles Michel, a anunţat duminică seara, după reuniunea Consiliului Naţional de Securitate, menţinerea alertei teroriste la nivelul maxim în Bruxelles şi la nivelul 3 în restul ţării. Nivelul alertei teroriste va fi reevaluat luni după-amiază, relatează Le Soir în ediţia online.

Prin urmare, metroul nu va circula nici luni în capitala Belgiei. În plus, toate şcolile din Regiunea Bruxelles vor fi închise, luni, inclusiv şcolile superioare şi universităţile.

Autorităţile belgiene au decis în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă să ridice alerta teroristă la nivelul maxim (nivelul 4 pe o scară cu patru trepte) pentru Regiunea Bruxelles şi Vilvoorde, “în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, respectiv “atentate care ar putea fi comise în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi”, potrivit premierului belgian Charles Michel.

Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM), aflată în subordinea Ministerului de Interne, a făcut apel la locuitorii capitalei belgiene să evite locurile aglomerate, precum “concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transporturile în comun” şi centrele comerciale foarte frecventate. OCAM a cerut de asemenea populaţiei din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

Emanuel Stan