3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:07
No menu items!

Școlile și grădinițele private pot rămâne deschise de luni. CNSU propusese Guvernului închiderea lor

spot_img

Deși Hotărârea CNSU era extrem de clară și propunea Executivului închiderea școlilor și grădinițelor private pentru o perioadă de două săptămâni, Hotărârea de Guvern adoptată vineri seara și publicată ulterior în Monitorul Oficial prevede exact opusul.

Mai exact, potrivit actului normativ, instituțiile de învățământ sunt deschise de luni, 25.10.2021, în condițiile respectării ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății, cel care instituie regulile sanitare și de organizare în școli. În paralel însă, ministrul educației a emis un ordin care obligă instituțiile de învățământ de stat să intre în vacanță timp de 2 săptămâni. Prin urmare, școlile private pot rămân deschise.

Iată ce prevede Hotărârea de Guvern 1.130, cea care transpune măsurile din Hotărârea CNSU, la articolul 10, alineatul 3: “În cadrul unităților/instituțiilor de învățământ sunt permise activitățile didactice și alte activități specifice, precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire, stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare“.

În cuprinsul actului normativ, nu există nicio altă prevedere despre școli și grădinițe. Documentul închide centrele after-school timp de 14 zile și lasă deschise creșele.

Raluca Dan