3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 7:36
No menu items!

Școlile din localitățile cu incidența sub 3 la mie încep cursurile fizic, fără să mai conteze gradul de vaccinare

spot_img

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară că testele de salivă vor fi administrate în școală doar dacă instituția va decide că este de acord și are infrastructura necesară să facă acest lucru. În localitățile în care incidența va fi mai mică de 3 la mie, nu va mai fi luat în calcul gradul de vaccinare din unitatea de învățământ.

Testele de salivă care ar urma să li se facă elevilor pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri de COVID vor putea fi administrate de părinți la domiciliu sau de către școlile care au condiții și care doresc acest lucru, însă în cazul testării la școală va fi nevoie de acordul părinților, a anunțat joi ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

“Dacă testul de salivă este pozitiv și se face testul PCR și iese negativ poate continua cu prezență fizică. Dacă nu se face testul PCR sau e pozitiv, elevul rămâne acasă 14 zile”, a mai spus Cîmpeanu.

Procedura de administrare a testelor va fi emisă de Ministerul Sănătății. Dacă se face la domiciliu, sub supravegherea părinților sau reprezentanților legali, rezultatul poate fi trimis în scris sau pe email dirigintelui sau învățătorului sau directorului.

Ministrul Educației a mai anunțat că în următoarea hotărâre CNSU se va decupla rata de vaccinare de modul de funcţionare în şcolile şi grădiniţele din localităţile unde avem sub 3 la mie rată de infectare.

E. Stan