24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 14:35

Școlile din București s-ar putea redeschide în totalitate. Elevii, în bănci a doua zi după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va fi modificat ordinul comun dat împreună cu ministrul Sănătății, privind funcţionarea şcolilor în funcție de rata de infectare. Astfel, toți elevii vor putea merge fizic la școală a doua zi după scăderea incidenței sub 1 la mie în localitatea în care învață.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni, 17 mai, vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, a precizat ministrul.

Cîmpeanu speră ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial tot luni, pentru ca un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școală.

Școli deschise complet în București și Ilfov

Rata de infectare în București a ajuns duminică la 1,06 la mie și ar putea scădea sub 1 la mie de luni sau marți. Astfel, conform modificărilor anunțate de ministrul Educației, școlile din București s-ar putea deschide în totalitate începând din această săptămână.

Județele cu rata aproape de 1 la mie:

-București – 1,06

-Cluj – 1,18

-Ilfov – 1,06

-Prahova – 1,11

-Sibiu – 1,02

-Alba – 1,2