16.1 C
București
joi, 30 mai 2024 - 2:24
No menu items!

Schimbări la vârful Ministerului de Interne. Șeful Poliției de Frontieră numit adjunct al ministrului

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are, începând de joi, o nouă conducere, la nivel de secretari de stat. Tot de joi, șeful Poliției Române este Bogdan Despescu, fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța.

Reprezentanții MAI au precizat, într-un comunicat de presă, că începând cu data de 10 decembrie, la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, prin Decizii ale premierului Dacian Cioloș, au fost operate următoarele modificări la nivelul conducerii M.A.I., astfel:

„General magistrat dr. Ilie Botoș a fost eliberat din funcția de secretar de stat în M.A.I., în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, chestor general de poliție Ioan Buda, care a deținut până în prezent funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Bogdan Tohăneanu a fost eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, Trifan Florea Tiberiu, care a deținut până în prezent funcția de coordonator al secției consulare, ministru plenipotențiar, în cadrul Ambasadei României în Italia”, au precizat oficialii MAI.

Tot joi, Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar chestorului de poliție Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcției publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

„În plus, începând cu data de 10 decembrie, la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, prin Decizie a Primului ministru, chestorul de poliție Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române”, se mai arată în comunicatul MAI.

Noul șef al Poliției Române a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța.

Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Chestorul de poliție Bogdan Despescu are 43 de ani, este căsătorit și are un copil.