3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 3:04
No menu items!

Schimbări la șefia DIICOT. Pleacă Giorgiana Hosu

spot_img

Giorgiana Hosu a depus o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicită încetarea activității la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Surse judiciare citate de Agerpres susțin că Hosu s-a decis să plece pentru că ministrul justiției, Raluca Prună, nu o va mai vrea la conducerea Direcției.

Potrivit ordinii de zi a ședinței Secției pentru procurori a CSM, care va avea loc marți, 17 mai, mai mulți procurori au depus la cereri prin care solicită încetarea activității la DIICOT.  Printre aceștia se numără și Giorgiana Hosu, care a ocupat funcția de procuror șef adjunct al Direcției în perioada 2013 – 2016.

Potrivit solicitării, Giorgiana Hosu ar uma să revină în funcția de procuror la Parchetul General.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că motivul pentru care Giorgiana Hosu ar pleca de la DIICOT este faptul că ministrul justiției, Raluca Prună, nu o va propune pentru un nou mandat în structura de conducere a Direcției.

Giorgiana Hosu a activat ca procuror șef al DIICOT în perioada 2013 – 2016, după ce anterior a condus, timp de cinci ani, Serviciul de combatere a macrocriminalității economico-financiare al Direcției.

Giorgiana Hosu a candidat anul trecut la funcția de procuror șef al DIICOT, dar a pierdut competiția în favoarea lui Daniel Horodniceanu.

R.D.