24.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 18:54
No menu items!

Schimbări importante pentru obținerea permisului auto din 2022. Cine va mai putea să facă școala de șoferi

spot_img

De la 1 ianuarie 2022 se anunță noi modificări în ceea ce privește înscrierea la școala de șoferi; astfel, acest lucru va fi posibil de la începutul anului, doar cu dovada că persoana respectivă a absolvit 10 clase.

Din 100 de persoane care au dat examenul teoretic pentru permisul auto anul trecut, doar aproximativ 30 au reuşit să treacă proba, a declarat şeful Biroului de Informare Publică al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), Rodica Popescu.

Ea a precizat că în ultima vreme a scăzut rata de promovare a probei teoretice a examenului în vederea obţinerii permisului de conducere.

„Din 100 de persoane care dau examenul scris, aproximativ 30 de persoane reuşesc să treacă de proba teoretică. Deci, vorbim de o rată de 30% în 2018, în timp ce în 2017 rata era de aproximativ 50%. Tragem un semnal de alarmă asupra nivelului de pregătire al candidaţilor”, spunea Rodica Popescu în urmă cu doi ani într-o declaraţie de presă susţinută la sediul DRPCIV.

Dacă situaţia este îngrijorătoare în ceea ce priveşte proba teoretică, a adăugat ea, la proba practică situaţia este similară şi ajung să obţină permisul numai 20% din 100 înscrişi.