4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 16:48
No menu items!

Schimbare de macaz în USL

spot_img

Repartizarea portofoliilor negociate în USL pentru viitoarea guvernare, în cazul câștigării alegerilor din decembrie, a suferit câteva modificări de ultimă oră. Ministrul de interne nu va mai fi dat de PSD, ci de PNL.

Schimbarea de macaz vine pe fondul problemelor de imagine pe care le are în ultimul timp secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Candidatul social-democrat din Teleorman a fost protagonistul unor dezvăluiri de presă în care a fost prezentat fie ca influent baron local, fie ca „vânător” al Ministerului de Interne și, în special al serviciului secret al acestuia, unde ar dori să-și promoveze apropiați. Postul B1 TV a prezentat pe larg aceste două subiecte, ultima dată difuzând imagini cu moșia lui Dragnea ce se întinde pe mii de metri pătrați. Pe de altă parte, Dragnea a fost etichetat de presă ca principal dușman al lui Victor Ponta și apropiat al lui Crin Antonescu.

Dacă acestea sunt simple speculații, cert este că PSD nu mai dorește Ministerul de Interne, unde portofoliul era destinat chiar lui Liviu Dragnea. Viitorul ministru de interne într-o eventuală guvernare USL va fi din partea PNL. Liviu Dragnea umrează să preia șefia Camerei Deputaților.

Andi Topală