8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 9:54
No menu items!

Schimb de focuri la frontiera maritimă dintre cele două Corei: “Obuze din Coreea de Nord au căzut în partea noastră. Am replicat deschizând focul”

spot_img

 coreea de nord si sud

Coreea de Sud a indicat luni că a replicat la salvele de artilerie lansate de Coreea de Nord, în cadrul exercițiilor desfășurate în zona frontierei lor maritime, pe care Phenianul o contestă de șase decenii, relatează AFP.

“Obuze lansate de Coreea de Nord au căzut în partea noastră (de frontieră) şi am replicat deschizând focul”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Statului Major al armatelor sud-coreene.

Locuitorii insulei frontaliere Baengnyeong au primit ordinul de a se refugia în adăposturi, a precizat un oficial local contactat de AFP.

Coreea de Nord a anunțase că desfășoară manevre militare în apropiere de frontiera maritimă, cu muniție de război. Sudul a răspuns imediat, avertizând că orice depășire a frontierei va fi urmată de represalii.

Denumită „Linia de limită a Nordului”, frontiera a fost trasată de forțele Națiunilor Unite și SUA în anul 1953, la sfârșitul războiului coreean. Phenianul refuză să o recunoască.

C.A.