9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:37
No menu items!

Schimbă obiceiurile care îți provoacă dureri de spate!

spot_img

dureri de spate

Dacă ești sănătos și totuși ai dureri de spate, este posibil să practici unele obiceiuri nesănătoase care îți provoacă dureri de spate, informează fitnea.com.

Înlocuiește salteaua pe care dormi. O saltea bună rezistă de la opt la zece ani. Aşadar, în cazul persoanelor care nu au înlocuit salteaua după 10 ani de folosire, există posibilitatea ca spatele să nu beneficieze de suportul de care are nevoie. În acest caz, este recomandat ca salteaua să nu fie foarte tare, dar nici foarte moale.

Nu purta poșete grele și supradimendionate. Purtarea unor genţi foarte mari și grele pe un umăr ar putea afecta coloana vertebrală. Geanta nu ar trebui să cântărească mai mult de 10% din greutatea corpului.

Renunță la tocurile foarte înalte. Tocurile prea înalte pot forţa arcuirea spatelui, articulaţiile simţind o presiune prea mare. Pe de altă parte, nici pantofii fără niciun pic de tot nu sunt recomandaţi.

Adoptă o poziție corectă în fața calculatorului. Multe persoane nu îşi menţin o postură corectă a corpului când stau în faţa computerului, acest lucru provocând slăbirea muşchilor spatelui. Această poziţie pune presiune pe coloana vertebrală şi prea puţin pe picioare.

Evită stresul, pe cât posibil. Stresul poate afecta muşchii gâtului. Durerea nu va dispărea dacă muşchii nu se relaxează, iar relaxarea acestora depinde de stresul pe care îl resimte persoana în cauză. Pentru reducerea acestuia sunt recomandate exerciţiile şi băile cu apă caldă.

Menține-ți silueta. Durerile de spate pot apărea şi din cauza greutăţii, iar consumul alimentelor care conţin multă sare, zahăr şi grăsimi contribuie la luarea unor kilograme în plus.

R.M.