23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 2:08
No menu items!

Schema de ajutor de stat pentru HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană cu un buget de 500 milioane Euro

spot_img

Schema de ajutor stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa și turism, propusă de PNL anul trecut, a fost completată cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții, anunță deputatul PNL Ionel Dancă, fost şef al Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Dancă a transmis mesajul pe pagina sa de facebook:

„Prin această nouă schemă de ajutot de stat se vor compensa cu 20% pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și organizatorii de evenimente, afectate de restrictiile impuse de pandemie în 2020.

Schema de ajutor de stat pentru HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană cu un buget de cca. 500 milioane Euro săptămâna trecută și urmează acum să fie operationalizata de Ministerul Economiei în același timp cu notificarea imediata a acestei completări pentru organizatorii de evenimente.

Includerea unui nou cod CAEN (8230) nu va ridica probleme la nivelul Comisiei, având în vedere impactul redus de aproximativ 20 milioane Euro la nivelul bugetului de 500 milioane Euro, aprobat deja pentru această schemă de sprijin”, a scris Ionel Dancă pe facebook.