8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:05

Scandalul VW. Grupul își va reduce investițiile cu 1 miliard de euro

spot_img

Grupul Volkswagen AG își va reduce cheltuielile de investmiții pentru principala marcă din portofoliu cu până la 1 miliard de euro pe an și va accelera procesul de reducere a costurilor, pe fondul scandalului internațional declanșat de folosirea unui software de fraudare a testelor de noxe pe motoarele diesel.

Producătorul german va trece la o tehnologie nouă pentru emisiile de noxe ale motoarelor diesel ”cât mai curând posibil”. Compania a transmis marți că se va concentra mai mult pe mașini hibride și electrice.

Aceste reduceri intervin în contextul unor critici dure la adresa modului în care VW a gestionat scandalul, care afectează 11 milioane de autoturisme la nivel mondial.

Stephan Weil, prim-ministrul landului Saxonia Inferioară și membru al board-ului Volkswagen AG, a afirmat că grupul a acționat prea lent în a-și recunoaște greșelile.

”Investigăm cine și când a decis un asemenea mod de comportament”, a declarat Weil. Consiliul de supraveghere urmează să decidă asupra modului în care compania urmează să propună compensarea clienților și guvernelor înșelate.