10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 11:58

Scandalul Volkswagen ia amploare: 43.000 de mașini noi au un nivel “neverosimil” al dioxidului de carbon

spot_img

Aproximativ 43.000 de mașini noi înregistrează un nivel “neverosimil” al dioxidului de carbon, a anunțat grupul german Volkswagen (VW), transmite Bloomberg.

Săptămâna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa.

Totodată, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Luni, VW urmează să prezinte autorităților germane modul în care va fi reparat motorul diesel de 1,6 litri echipat cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare, au declarat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Costul scandalului emisiilor va ajunge probabil la aproximativ 25 miliarde de euro (26,8 miliarde de dolari) până în 2017, au estimat analiștii de la Barclays Plc.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.