25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:12
No menu items!

PSD-PNL, faza pe plângeri penale. Scandalul pliantelor electorale distribuite prin Poşta Română

spot_img

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș îi acuză pe liberali că folosesc Poșta Română: „Bătrânii au primit pensiile cu un pliant cu PNL”. Social-democratul anunță plângere penală pe numele colegului din alianța de la guvernare.

PSD Timiş a anunţat că face plângere penală pe numele preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, a directorului Regionalei de Poştă Timişoara, Adrian Lulciuc, şi a preşedintelui PNL Lugoj, Ionuţ Sîrbu, în scandalul pliantelor electorale distribuite de poştaşi. Cei din PSD au descoperit că nu există niciun contract între PNL şi Poşta Română. Mai mult, unul dintre actorii implicaţi în scandal, Ionuţ Sîrbu, este director adjunct al Poştei, funcţie din care s-a autosuspendat.

În urmă cu câteva zile, PSD Timiş a descoperit că, la Lugoj, Poşta Română a distribuit împreună cu pensiile pliante electorale ale PNL Timiş. Mai exact, pliantele conţineau fotografii cu Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, şi Ionuţ Sîrbu preşedintele interimar al PNL Timiş, primul fiind candidat la preşedinţia CJ Timiş, al doilea la Primăria Lugoj. De menţionat că directorul Regionalei de Poştă Timişoara, este tot un PNL-ist, Adrian Lulciuc. Mai mult, PSD-iştii spun că şi Sîrbu este director adjunct al poştei, funcţie din care s-au autosuspendat. Cel mai grav lucru este, potrivit celor din PSD, că nu a existat un contract între PNL şi poştă, iar mai mult, asupra unor poştaşi fiind făcute presiuni.

“Materialele electorale distribuite seniorilor lugojeni erau inscripționate cu chipurile a doi liberali: președintele PNL Timiș, Alin Nica, și cel al PNL Lugoj, Ionuț Sârbu, iar de aici lucrurile devin foarte interesante pentru că cel din urmă este unul dintre directorii Poștei din Timiș, dar s-a suspendat din funcție pentru a fi numit consilier personal al vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa. Și mai important decât atât, pliantele electorale au fost distribuite fără a exista vreun contract între PNL Timiș și Poșta Română, cu presiuni pe poștași pentru a comite această ilegalitate”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Timiş.

Drept urmare, social-democraţii au anunţat că vor depune pângei penale împotriva celor implicaţi în acest scandal.

“Din toate aceste motive, am luat decizia de a depune plângeri penale pe numele lui Alin Nica, Ionuț Sârbu și Adrian Lulciuc, directorul Poștei, care formează o adevărată clică penală liberală, considerând că există indicii pentru comiterea unor infracțiuni, cum ar fi abuz în serviciu sau instigare la abuz în serviciu”, se mai arată în comunicat.

De menţionat că, o primă  reacţie în acest scandal l-a avut chiar Poşta Română, care a  decis să nu mai livreze materiale politice.

D.Constantin