8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:16

Scandalul electoral din sectorul 1 continuă cu numărarea voturilor din 9 secții unde situațiile nu au putut fi închise

spot_img

Avocatul lui Dan Tudorache, Mihai Drăgan, care reprezintă juridic și PSD Sector 1, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că la momentul la care vorbește a început renumărarea voturilor din 9 sectii de votare unde „nu pică pe cheia de votare”, adică suma voturilor obținute de fiecare candidat la primărie nu este identică cu totalul voturilor din procesul verbal. De asemenea, a spus avocatul PSD, în 7 secții de votare s-a găsit „diferențe semnificative” între voturile date și ce figura în procesele verbale.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 1, europarlamentarul Clotilde Armand, anunţă că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce ea a semnalat nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

La rândul său, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, primarul în funcţie, a anunţat marţi că a solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică.