19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:19
No menu items!

Scandalul dintre liderul PNL Botoșani și o senatoare PSD ajunge la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

spot_img

Turcanu_Fedorovici

Războiul PNL-PSD a intrat în faza „atac la persoană”, în teritoriu. Cel mai recent scandal dintre foștii parteneri la guvernare îi are ca protagoniști pe președintele Consiliului Județean Botoșani, liberalul Florin Țurcanu, proaspăt condamnat cu suspendare, și pe senatoarea PSD de Botoșani Doina Federovici. Cei doi politicieni și-au aruncat vorbe tăioase în public și toată povestea a ajuns inclusiv la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Liberalul s-a legat de activitatea politică a social-democratei, făcând aluzii la modul în care aceasta ar fi înaintat pe scara ierarhică.

Eu sunt în administrație din 2000. Am plecat de jos. Despre ea nu știu cum a ajuns acolo. Știe ea mai bine. Eu am luat-o încetișor, de jos. Nu am făcut ochi dulci nici la doamne, nici la bărbați

Florin Țurcanu
președintele PNL Botoșani

Doina Fedorovici a anunțat că îl va da în judecată pe liberal pentru toate afirmațiile calomnioase. În războiul dintre cei doi a intervenit, luni, și vicepreședintele PSD, Gabriela Vrânceanu Firea. Ea a făcut apel la președintele PNL, Crin Antonescu, să stopeze ieșirile șefului CJ Botoșani.

Eu știu că domnul Antonescu respectă femeile, are o fetiță, este căsătorit chiar cu un om politic de success și, dacă nu a intervenit pentru a mă apăra pe mine, atunci când președintele CJ ILfov îmi spunea că mai bine aș sta acasă, ar trebui măcar să intervină acum când este evident că Florin Țurcanu a depășit orice limită acceptabilă a dialogului public. Faptul că domnul Țurcanu nu are argumente profesionale și alege doar să jignească spune mult atât despre caracterul cât și despre anvergura politică a acestuia. Mă întreb dacă prin astfel de mijloace umilitoare pentru orice partid, a reușit să își impună fratele pe lista de europarlamentari ai PNL

Gabriela Vrânceanu Firea
senator PSD

Firea îi solicită lui Țurcanu să își ceară scuze public. Totodată, senatoarea PSD atrage atenția Consiliului Națonal pentru Combaterea Discriminării să analizeze situația și să ia măsurile cuvenite.

Nicoleta Vera