22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 22:01
No menu items!

Scandalul din coaliție se mută pe Facebook. Postare PSD: „Când vorbim despre stabilitatea finanțelor publice, nu trebuie să fii un supererou”

spot_img

Nu e zi în care săgețile PSD să fie aruncate spre miniștrii PNL, sau invers. Declarațile critice se mută uneori în online, pentru că premierul s-a arătat deranjat de unele acuze făcute în spațiul public.

PSD a postat, joi, un grafic al împrumuturilor făcute de miniștrii de Finanțe, arătând că doar din 2022, de când s-a instalat noul guvern, țara noastră a putut să ia împrumuturi cu eficiență mare. Până la ministrul PSD al Finanțelor, adică atunci când acest portofoliu era ocupat de Dan Vîlceanu sau de Florin Cîțu, împrumuturile au fost „mari”, iar eficiența acestora „scăzută”.

„Ce facem cu banii împrumutați? Răspunsul este așteptat de către cetățenii României, pentru că știm cu toții faptul că datoria a crescut cu 50% în ultimii doi ani (2020,2021). Pentru simplificare, sunt două categorii importante de cheltuieli: pentru finanțarea datoriei și pentru finanțarea deficitului bugetar”, se arată în postarea PSD.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, are și o concluzie în postare, aluzie directă la Florin Cîțu.

„Acestea sunt rezultatele lumii fantastice din anii 2020, 2021: împrumuturi mari cu eficiență scăzută. Atunci când vorbim despre stabilitatea finanțelor publice nu trebuie să fii un supererou, ci trebuie să fii calm și echilibrat.” 

Marilena Nedelcu