8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 4:52
No menu items!

SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR. Procurorii ridică documente din 300 de spitale

spot_img

Procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) și polițiști ridică, joi, de la 300 de unități medicale din țară, documentele de achiziție de dezinfectanți de la compania Hexi Pharma.

Perchezițiile se derulează în dosarul care vizează infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în care este vizată inclusiv compania al cărei acționar a fost Dan Condrea.  

În același dosar este cercetată în arest la domiciliu Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Și chimistul Hexi Pharma, Mihai Leva, este cercetat sub control judiciar şi complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

Un alt dosar a fost dechis în paralel de procurorii DNA, în această cauză fiind cercetată soţia lui Dan Condrea şi fratele acesteia, dar şi directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu.

R.D.