9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:37
No menu items!

Scandalul dezinfectanților închide sălile de operații din spitale

spot_img

Operaţiile mai complicate programate zilele acestea la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au fost amânate în urma scandalului dezinfectanţilor Hexi Pharma, a declarat pentru Mediafax medicul pneumolog Irina Strâmbu.

La fel se întâmplă și la Spitalul Clinic de Urgență “Marie Curie”, din București, dar și la Spitalul de Pediatrie din Galați, o altă unitate medicală din lista celor în care au fost descoperite nereguli legate de dezinfectanții furnizați de aceeași companie.

„Am amânat operaţiile mai riscante, am făcut doar operaţii mici. Dezinfecţia se va face cu alte substanţe. Am decis asta după ce Guvernul a comunicat că au fost găsite probleme la un produs de iod, deci nu mai aveam siguranţa că produsul este conform. De altfel, produsele Hexi Pharma pe care le avem vor fi înlocuite, vom face noi achiziţii. Hexi Pharma nu sunt singurele produse pe care le avem, mai avem şi de la alţi producători”, a declarat medicul pneumolog Irina Strâmbu, citată de Mediafax.

Executivul a recomandat miercuri spitalelor să nu mai folosească produsele livrate de compania Hexi Pharma și să achiziționeze dezinfectanți de la alți producători, în procedură de urgență. Asta, după ce testele oficiale au confirmat dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor: toate substanțele Hexi sunt neconforme, unele fiind diluate de până la zece ori.

R.D.