19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:19
No menu items!

Scandalul costului uriaș al unui training în PNRR: „Poate are Guvernul parteneriat cu NASA și nu știm noi”

spot_img

Costul uriaș de 133.000 de euro al unui training pentru o singură persoană, prevăzut la Fondul de capital de risc pentru IMM-uri în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a adus o bilă neagră Guvernului Cîțu nu doar din partea Comisiei Europene, ci și din partea unor specialiști care consideră cifra „absolut aberantă”. Ironic, Mihai Tudose, fost premier și europarlamentar PSD, a concluzionat vineri: „Poate, cine știe, are Guvernul vreun parteneriat cu NASA și nu știm noi.” 

Mihai Tudose a criticat dur modul în care Guvernul Citu s-a raportat la PNRR și consideră că această situție pune România într-o situație jenantă. 

„Sunt două chestiuni aici, destul de simple, dar cu implicații foarte mari. În primul rând, ne-am făcut de râs, la modul cel mai grotesc posibil. E o situație jenantă, ca să folosesc un termen elegant. Apoi, în al doilea rând, gândiți-va cum va analiză Comisia, de acum încolo, orice document trimis de România! Va spun eu: cu lupa! Orice document va fi verificat la sânge. Nu va mai există încredere, țînând cont că doar ce li s-a pus pe masă un document care a trezit numeroase semne de întrebare. Au trimis un document foarte prost făcut, deși l-au trimis cu foarte mare întârziere. Au pus acolo niște obiective și cifre, fără vreo logică pe care să o înțelegem și noi, muritorii, iar România are de suferit”, a explicat Tudose pentru debraila.ro.

Cât despre programul de training de 133.000 de euro de persoană, Tudose a comentat: „Peste tot e haos, dar aici e nebunie. Poate, cine știe, are Guvernul vreun parteneriat cu NASA și nu știm noi, căci altfel nu îmi explic. Ce să înveți la acel curs pentru care se plătește suma asta? Îi învață să ajungă pe Marte? E ceva greu de descris în cuvinte. Pe scurt, o bataie de joc la adresa românilor.”

Raluca Dan