12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 13:02

Scandalul “Black Cube”. Kovesi: Nu mi-a fost atacat în niciun fel contul de e-mail

spot_img

Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele și către prieteni apropiați, timp de o zi și jumătate. Cei care au sunat au încercat să afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail“, spune procurorul sef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în emisiunea “După 20 de ani”, care va fi difuzată duminică de Pro TV.

Kovesi afirmă că “au fost telefoane insistente, repetate, dar nereuşite, pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane”. Întrebată în ce limbă vorbeau cei care dădeau telefoane, procurorul-şef al DNA a declarat că nu poate spune acest amănunt.

Kovesi a precizat, însă, că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

Kovesi: “Au fost telefoane insistente, repetate, dar nereușite. Pentru că nimeni nu a intrat in dialog cu asceste persoane.”

Stirile ProTV: “În limba română, în altă limbă? Erau persoane care vorbeau românește?”

Kovesi: “Nu pot să spun acest amănunt.”

Stirile ProTV: “Contul dvs., de mail a fost atacat în vreun fel?”

Kovesi: “Nu”.

Procurorul șef al DNA a mai susținut că este vorba de una dintre multele tentative de intimidare care-i vizează pe procurori.

“Nu ştiu ce au găsit. Nici nu mă intereseaza ce au găsit. Probabil că sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate că DNA îşi face treaba. Nu pot să comentez despre cine a încercat să mă intimideze”, a mai afirmat Codruţa Kovesi.

Curtea de Apel București a stabilit pentru 12 aprilie termenul pentru judecarea contestației depuse de Ron Weiner și David Geclowicz, cei doi angajați ai firmei israeliene Black Cube arestați preventiv în dosarul de spionare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost reținuți pe data de 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestați în aceeași zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Potrivit DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

R.D.