23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:50

Scandalul “Black Cube”. Cine este avocatul care-i va reprezenta pe israelienii arestați la București

spot_img

Avocatul israelian Mordechai Tzivin a anunțat că-i va reprezenta pe angajații companiei de securitate Black Cube, arestați la cererea DIICOT pentru spionarea și tentativa de compromitere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, relatează “Evenimentul zilei”.

Potrivit evz.ro, Mordechai Tzivin este un profesionist redutabil al „barei”, specializat în apărarea unor clienți cu totul și cu totul speciali, printre care s-a numărat și Omar Hayssam.

Curtea de Apel București a stabilit pentru 12 aprilie termenul pentru judecarea contestației depuse de Ron Weiner și David Geclowicz, cei doi angajați ai firmei israeliene Black Cube arestați preventiv în dosarul de spionare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost reținuți pe data de 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestați în aceeași zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Potrivit DIICOT, Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Andrei Tudor