10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 18:01

Scandalul “Black Cube”. Arest redus pentru cei doi angajați ai firmei israeliene

spot_img

Magistrații Curții de Apel București au admis, marți, parțial contestațiile formulate de cei doi angajați ai firmei israeliene “Black Cube” acuzați că ar fi spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe apropiați ai acesteia. Astfel, judecătorii au redus perioada arestului preventiv de la 30 la 20 de zile pentru David Geclowicz şi Ron Weiner.

Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, în fond, rejudecând: Reduce durata arestării preventive faţă de inculpaţii GECLOWICZ DAVID şi WEINER RON, de la o perioadă de 30 de zile, la 20 zile, respectiv începând cu data de 03.04.2016 până la data de 22.04.2016, inclusiv“, arată instanța în decizia comunicată marți.

Hotărârea Curții de Apel Bucureşti este definitivă.

Mamele celor doi israelieni au fost prezente în sala de judecată de la Curtea de Apel București și au pledat, în fața instanței, pentru nevinovatia acestora. Femeile au susținut plângând că fiii lor sunt tineri, nevinovați, nu au știut în ce se bagă, că nu este vorba despre spionaj și că își doresc doar ca ei să revină în sânul familiilor lor.

Ron Weiner și David Geclowicz au fost arestați pe 3 aprilie de procurorii DIICOT. Ron Weiner este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

R.D.

foto: digi24.ro