2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 7:31
No menu items!

Scandalul alocațiilor: Vâlcov oscilează între o ordonanță și amnistia fiscală

spot_img

Statul a renunțat să mai încasele impozit pe dobânzile obținute din banii de alocații pentru copii

valcov

Ministrul Finanţelor Darius Vâlcov a declarat că Guvernul a discutat miercuri, în primă lectură, o ordonanţă prin care se remediază situaţia plăţii CASS pentru alocaţiia copiilor şi că va discuta cu conducerea ANAF dacă se impune şi amnistie pentru cei care au primit decizii de plată.

”Trebuie să ne consultăm, să vedem dacă va trebui să apelăm la această formulă sau va fi suficientă ordonanţa. Este posibil să fie doar ordonanţa suficientă, dar partea juridică ne va spune dacă orodonanţa este suficientă”, a spus Vâlcov.

Gelu Ştefan Diaconu, președintele ANAF, a explicat săptămâna trecută că instituția a sistat emiterea deciziilor de impunere pentru contribuţiile datorate din dobânzile încasate la alocaţiile pentru copii acumulate în bancă.

Săptămâna trecută, conducerea ANAF a transmis în teritoriu o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obținute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocațiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.