15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 5:03

Scandal monstru pe carantina de la Timișoara. Șeful CJ Timiș atacă în instanță măsura impusă de Raed Arafat

spot_img

Tenisuni majore între conducerea județului Timiș și coordonatorul DSU, Raed Arafat după ce acesta din urmă a prelungit carantina asupra municipiului cu încă 72 de ore. Președintele Consiliului Județean, Alin Nica a anunțat că, cel mai probabil, va ataca în instanța decizia coorsonatorului DSU, Raed Arafat.

 

Conducerea județului a votat, vineri, ieșirea din carantina instituită în urmă cu 14 zile la o incidență de 7 la mie. Vineri, în urma unei ședințe la care au participat toți șefii instituțiilor implicate s-a votata ieșirea din carantină a municipiul Timișoara deși la acel moment înregistra o incidența a cazurilor Covid-19 de peste 8 la mie. Argumentul a fost acela că măsura carantinării este ineficientă.

“O decizie democratică a unui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş este subminată sau redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă de la nivel central. (…). Raed Arafat ar trebui să ne explice care este temeiul juridic legal în baza căruia a dat Ordinul (de prelungire a carantinei cu 72 de ore, n.r.). (…). Una din pârghiile pentru oprirea acestor abuzuri ar putea fi, probabil, acţionarea în instanţă a ordinului”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă, conform News.ro.

“Măcar să fi făcut carantina aşa cum trebuie, să avem rezultate, dar cele două săptămâni au chinuit nejustificat şi inutil peste 400.000 de timişoreni, mii de firme care fie şi-au închis activitatea, fie şi-au redus-o. Presiunea pe spitale şi pe secţiile ATI nu a scăzut, ci a crescut”, a mai spus Alin Nica.

În plus, Alin Nica îi transmite lui Raed Arafat că cea mai bună soluție din punctul lui de vedere at fi secțiile mobile ATI din curtea Spitalului Municipal Timişoara și amintește că un TIR stă nefolosit de patru luni de zile.

“Când va face acest lucru, atunci îi mai permit (lui Raed Arafat, n.r.) să vină şi să treacă peste ceea ce noi hotărâm la nivel judeţean, pentru că pentru domnia sa noi nu suntem decât cifre, acei indici şi numere pe care îşi justifică aceste măsuri abuzive. Să facă ceva concret pentru Timişoara. Ţine de domnia sa să operaţionalizeze unitatea mobilă de ATI care ar suplimenta cu 10 paturi sectorul ATI”, a adăugat Nica.

Alin Nica a reiterat trei direcţii de acţiune urgente, care pot fi benefice pentru reducerea ratei de infectare şi înlăturarea carantinei: intensificarea campaniei de vaccinare a populaţiei care doreşte să se imunizeze, creşterea cu 50% a numărului de vaccinuri alocate şi mărirea capacităţii ATI.