18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:59

Scandal monstru pe banii bucureștenilor! Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu cu USR-PLUS au picat bugetul Primăriei Capitalei

Consilierii USR-PLUS au votat “împotriva” adoptării bugetului Primăriei Capitalei, voturile “pentru”, de la PNL în majoritate, fiind doar în număr de 17. Au fost și 14 abțineri la vot. Așadar, toate investițiile din Capitală sunt blocate din cauza scandalului politic dintre liderii USR-PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, și primarul general Nicușor Dan.

Proiectul a fost respins după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota întrucât ar avea veniturile supraevaluate. USR PLUS București a încercat, de fapt, să îl șantajeze pe primarul Capitalei Nicușor Dan, pentru că nu îi dă viceprimarului lor, Horia Tomescu, drept de semnătură asupra numirii managerilor de spitale.

Deși PNL a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, nu a avut succes în fața presiunilor făcute de oamenii lui Năsui și Voiculescu din CGMB.

Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a declarat, în ședință, Nicușor Dan.

Din cauza picării bugetului, Primăria București riscă să nu poată demara marile proiecte de infrastructură, care aveau nevoie de bugetare clară. În acest moment, instituția are conturile blocate și funcționează pe baza bugetului de anul trecut.

Emanuel Stan