0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 7:23
No menu items!

Scandal monstru la întâlnirea anuală a conducerii Facebook cu acționarii

spot_img

Scandal uriaș la întâlnirea anuală a conducerii Facebook cu acționarii care a avut loc în incinta hotelului Nia din Menlo Park. Consiliul de administrație al companiei Facebook a dat socoteală în faţa acţionarilor la întâlnirea anuală. Aceştia din urmă sunt îngrijoraţi că reţeaua de socializare se confruntă cu scandaluri masive, printre care Cambridge Analytica şi interferenţa în alegerile electorale, notează Financial Times.

Deasupra locului unde a avut loc întâlnirea s-a putut observa pe cer un avion care avea ataşat un banner cu mesajul „Distrugeţi democraţia”. Aceasta este o mişcare din partea celor care sunt implicaţi în campania „Libertate de la Facebook” (Freedom from Facebook – n. red.).

În incinta hotelului Nia din Menlo Park, o persoană de sex feminin a fost evacuată din sala de conferinţe după ce a instigat colegii acţionari să-l înlocuiască pe Mark Zuckerberg la conducerea companiei: „Democraţia în ceea ce priveşte deciziile acţionarilor lipseşte cu desăvârşire la Facebook”, a strigat aceasta.

James McCritchie, un acţionar ce a propus companiei să treacă la o procedură de vot democratic pentru alegerea conducerii, spune că Facebook riscă să devină o „dictatură corporatistă”. Acţiunile Facebook şi-au revenit în urma pierderilor înregistrate după scandalul folosirii datelor personale a peste 87 de milioane de utilizatori, acum acestea având valoarea mai mare decât înainte de izbucnirea scandalului.

Îngrijorarea acţionarilor este legată de efectul pe termen lung al publicităţii negative asupra brandului, care ar putea cauza abandonarea acestui serviciu din partea unor utlizatori şi astfel ar afecta afacerea cu reclame a Facebook. Zuckerberg a dat asigurări că s-a îmbunătăţit şi se îmbunătăţeşte în continuare securitatea platformei, chiar dacă asta ar afecta profiturile.

Alex Militaru