1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 19:47
No menu items!

Scandal monstru la alegerile PNL Timiș unde s-au furat stampilele partidului. Alin Nica amenință cu plângeri penale și excluderi din partid

spot_img

Alegerile pentru desemnarea preşedintelui PNL Timişoara, programate pentru sâmbătă, au fost suspendate şi urmează să fie reprogramate, după ce susţinătorii celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş s-au luat la ceartă. Preşedintele interimar al PNL Timiş Alin Nica acuză că în sală au intrat persoane necunoscute care s-ar fi dat membrii PNL, stampila partidului și cea cu semnătura lui ar fi fost sustrase.

Alegerile de la PNL Timișoara au fost amânate, sâmbătă, după ce în sală au încercat să intre oameni care nu s-ar fi aflat pe convocator.

Taberele de sustinatori și-au aruncat reproșuri și cuvinte grele la Sala Filarmonicii Banatul unde trebuia sa aibă loc ședința de alegeri, la care sa fie desemnata conducerea PNL Timisoara, respectiv ales un șef de organizație dintre cei doi candidati: Cosmin Tabara, viceprimar, si Raul Ambrus, consilier local, scrie Opinia Timișoarei.

Totul a pornit de la faptul ca de pe listele de votanti ai Raul Ambrus, conducerea partidului a eleminat aproape 150 de liberali pe motiv ca nu au buletin de Timisoara ori rezidență stabilită în oraș. Mai mult, n-au fost lăsați sa intre in Sala Capitol.

„Am hotărât astăzi să amânăm alegerile de la organizaţia municipală Timişoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal, încât nu mai erau asigurate condiţiile de desfăşurare, conform statutului şi conform legii, a acestor alegeri, pentru că oameni care nu aveau drept de vot, unii din Lugoj, au forţat intrarea în sala în care se desfăşura conferinţa de alegeri şi au perturbat serios buna desfăşurare a acestora.

Nu avem certitudinea că unii dintre ei chiar erau membri ai PNL, de fapt nici nu îi cunoaştem, nici nu ştim cine sunt şi, evident, nu erau pe convocator şi, în consecinţă, nu aveau dreptul de a fi în sală. Din păcate, s-a ajuns chiar la sustragerea însemnelor partidului, ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura mea, ceea ce este foarte grav.

Am hotărât să facem plângeri penale pentru cei care au instigat sau au săvârşit aceste fapte grave. Ceea ce pot să spun este că aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL şi, în consecinţă, voi propune sancţiuni în conformitate cu statutul PNL. Eu şi colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente şi practici ale unor oameni rău intenţionaţi care pot face aşa ceva fără să se gândească la partid şi să discrediteze organizatia noastră”, a declarat Alin Nica, preşedintele interimar al PNL Timiş.