12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:28

Scandal la TAROM între directorul general și șeful financiar

spot_img

Directorul general al companiei TAROM, Christian Hienzmann, l-a dat afară pe directorul financiar, Eduard Roșianu, al cărui contract de muncă îl consideră nelegal. Eduard Roșianu spune că toate aceste măsuri sunt abuzive

christian_heinzmann

La mai bine de un an de la angajarea directorului financiar, Eduard Roșianu, după ce Michael Moriaty, „mâna dreaptă” a lui Christian Heinzmann, și-a făcut bagajele și a plecat din România, managerul TAROM s-a gândit să-l concedieze pe directorul financiar, pe motiv că angajarea acestuia este ilegală.

Pe holurile companiei TAROM se zvonește că motivul concedierii ar fi neaprobarea unor documente financiare pentru anumite tipuri de operațiuni. Eduard Roșianu a recunoscut că a fost dat afară de la compania TAROM.

Azi dimineață am fost concediat cu efect imediat pe motiv că este nelegal contractul meu de muncă, conform unor opinii și răspunsuri ale Ministerului Transporturilor la anumite adrese trimise de directorul general Christian Heinzmann. Consider că toate aceste măsuri sunt abuzive și ilegale. Vă voi putea da mai multe informații după ce voi declanșa acțiunile legale permise de lege și după ce voi sesiza toate autoritățile.

Eduard Roșianu
director financiar TAROM, pentru Sursa Zilei

Claudia Crăița, șefa Departamentului Resurse Umane din cadrul TAROM a refuzat să semneze decizia de concediere a directorului financiar Eduard Roșianu. Hârtiile au fost parafate de directorul general, Christian Heinzmann.

Managerul Christian Heinzmann nu a dorit să comenteze decizia privind concedierea directorului financiar.  Sursa Zilei dezvăluia anul trecut, la începutul a lunii aprilie, că directorul financiar al TAROM, Michael Moriaty a fost înlocuit cu Eduard Roșianu, un apropiat al lui Dinu Patriciu. Eduard Roșianu era remunerat cu 4.000 de euro pe lună (salariu net) și a fost director financiar la Imperial Jet și la Eurojet (companie înființată de Dinu Patriciu). Același salariu îl câștigă și directorul de operațiuni, Laurențiu Mezei, dar și directorul comercial, Silvia Columb. Spre deosebire de ei, fostul director financiar, Michael Moriaty, „mâna dreaptă” a lui Christian Heizmann, încasa 10.000 de euro pe lună (net).

Ștefan Etveș