26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:34
No menu items!

Scandal la procesul lui Liviu Dragnea. Codrin Ștefănescu, acuzat că a adus interlopi să-l apere pe liderul PSD: „Sunt revoluționari”

spot_img

Scandal uriaș la Înalta Curte de Casație și Justiție, la finalul termenului de judecată la care a fost prezent președintele PSD, Liviu Dragnea, în procesul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. 

Una dintre persoanele care au venit cu liderul PSD, Codrin Ștefănescu, pentru a-l ajuta pe Dragnea să iasă din curtea ÎCCJ, printre jurnaliști și protestatari, a fost reținută de jandarmi, acuzat fiind că a agresat un protestatar.

Tensiunile au început la venirea lui Dragnea în instanță, când liderul PSD a fost huiduit de un grup de 10 protestatari. Ulterior, pe holul instanței supreme și-a făcut apariția Codrin Ștefănescu însoțit de mai mulți bărbați. El a avut un schimb de replici cu un protestatar, fostul jurnalist Mălin Bot, după care a ieșit.

La terminarea procesului, în momentul în care Dragnea a ieșit afară, un bărbat a încercat să-l blocheze pe Mălin Bot în sediul instanței, însă a fost „eliberat” de un jandarm. În curtea interioară a instanței, susținătorii lui Dragnea s-au îmbrâncit atât cu protestatarii, cât și cu jurnaliștii, chiar dacă la fața locului se afla un dispozitiv impresionant de jandarmi. Jurnalistul Mălin Bot a reclamat faptul că un bărbat l-a lovit, agresorul fiind ridicat de jandarmi și băgat în dubă.

„Nu am venit cu nicio gorilă. Nu știu cine sunt, eu am stat în instanță. Nu am chemat pe nimeni”, a declarat Liviu Dragnea, care și-a făcut cu greu loc să ajungă la mașină. La rândul său, Codrin Ștefănescu a spus că a venit la proces însoțit de membri ai PSD și revoluționari, pentru că a văzut la televizor că protestatarii sunt agresivi. „Am aflat de la televizor despre acest proces. Am aflat că în fața ÎCCJ este o echipă a lui Mălin Bot, manifestanți de profesie, cu portavoce și agresivitate când este vorba de procesul lui Liviu Dragnea sau a unui pesedist. Coleg de partid fiind, cu câțiva colegi de-ai noștri din partid, am venit aici să-l susținem pe Liviu Dragnea. Nu am chemat niciun fel de bodyguard”, a arătat Codrin Ștefănescu.

Andrei Tudor