1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:22
No menu items!

Scandal la predarea sacilor cu voturi. Membrii birourilor electorale s-au simțit neprotejați

spot_img
După închiderea secţiilor de votare, sacii cu buletinele de vot au fost sigiliaţi şi transportaţi la sediile Birourilor Electorale. Dacă în unele judeţe, procesul de vot dar şi predarea sacilor, a decurs fără probleme, în cateva zone, cozile și cearta nu au putut fi evitate, relatează Antena3
 

”Nu a fost o organizare perfectă. Ne-am dus cu urna mobilă fără ca noi să fim protejaţi în totalitate. Am avut o mască şi o pereche de mănuşi. Nu este normal să mă expui.”, a relatat un membru al unui birou electoral Constanța, care atrebuit să aștepte multe ore până la predarea sacilor. Oamenii au povestit că au fost trimişi pe teren cu urnele mobile, fără să li se asigure echipament complet de protecţie. 

”Nu am fost la arestaţi, la oameni operaţi. Ne-am dus cu urna mobilă la nişte oameni covidaţi”

La Sala Sporturilor din Galaţi, acolo unde s-a aflat Biroul Electoral Judeţean s-au creat circuite de intrare şi ieşire separate, aşa că procesul de predare a sacilor, a decurs fără probleme. În sală, nu mai intrau toţi membrii secţiilor de votare, ca altă dată, accesul fiind acum limitat la preşedinte şi vicepreşedinte.  

În faţa Sălii Polivalente din Târgu-Mureş, Armata a montat două corturi militare încălzite, astfel încât cei care aduceau sacii cu buletinele de vot din judeţ să aştepte la căldură. 

Scandal la Târgoviște: sacii negisilaţi şi fără ştampilă

La Sala Polivalentă din Târgovişte a fost scandal, însă după ce mai mulţi preşedinţi ai secţiilor de votare şi locţiitori, au venit cu sacii negisilaţi şi fără ştampilă. 

Știrea completă pe Antena3.ro

Sursa foto: Ziua de Constanta