Scandal la Poliția Argeș. Purtătorul de cuvânt, comisar șef, se visa prim-ministru pe Facebook ca să închidă piețele

danut-dinu

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, este cercetat prealabil şi nu mai reprezintă imaginea instituţiei, după ce a postat un mesaj pe Facebook în care reclama mizeria dintr-o piaţă, mesajul fiind interpretat drept o critică la adresa colegilor săi.

S-a dispus o cercetare prealabilă vizavi de postarea domnului Dinu pe Facebook. În primă fază a fost o verificare din partea Biroului Control Intern, iar la momentul acesta lucrarea a fost înaintată unui ofiţer care face o cercetare prealabilă. În urma concluziilor comisiei urmează să luăm o decizie. Mai mult decât atât, domnul Dinu, cu data de 30 (decembrie – n.r.) a făcut un raport prin care solicită să fie mutat din funcţia de purtător de cuvânt, ca urmare a acestei cercetări şi a scandalului apărut.

comisar şef Petre Ioniţescu

șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș

Comisarul șef Petre Ionițescu a precizat că, până în prezent, împotriva comisarului-şef Dănuţ Dinu nu a fost luată nicio măsură în afară de aceea ca Dinu să nu mai reprezinte imaginea Poliţiei Argeş, acesta fiind în continuare încadrat în compartimentul “Cabinet” din Poliţia Argeş.

Şeful Poliţiei Argeş a mai spus că sancţiunile care ar putea fi aplicate variază de la mustrare scrisă la diminuarea salariului şi până la mutarea în altă funcţie, lucru pe care, de altfel, comisarul Dănuţ Dinu l-a şi solicitat superiorilor săi.

Iată ce a scris comisarul șef Dănuț Dinu pe Facebook:

Am trecut prin piaţa Ceair. O mizerie la propriu şi la figurat. Nesimţire, nu tu bonuri fiscale, colindători care sâsâie «ţigări, ţigări» sau «petarde, petarde», manele şi câini vagabonzi, mirosuri şi găleţi de brânză pe marginea drumului… preţuri de înţepeneşti… Aduceţi-mi aminte, dacă voi ajunge vreodată prim ministru, să închid toate pieţele şi toate târgurile din România. Şi încă ceva. Cred că în curând va prinde la public discursul rasist. Mă gândesc şi eu…

comisar șef Dănuț Dinu

mesaj pe Facebook

Mai multe persoane au reacţionat şi au făcut comentarii ca urmare a acestei postări.

“Mă scuzaţi… dar reprezentaţi legea. Fraţilor, de ce nu o luaţi pe sus, confiscat tot, amendă şi muncă în folosul comunităţii, nu închisoare ca să le plătesc eu trei mese pe zi şi alte alea”, scrie unul dintre cei care au comentat.

O altă persoană a postat un comentariu în care îi spune lui Dănuţ Dinu că este comisar şef şi că nu înţelege “rostul” discursului său: “Din nefericire, mizeria din Ceair e de ani de zile şi POLIŢIA NU FACE decât să scrie pe FB!!! Premier nu sunteţi! Comisar şef sunteţi!? CE FACEŢI DIN funcţia pe care o aveţi?!!? Semnalaţi pe FB? Am ajuns să strige POLIŢIA infracţiuni pe FB? Să înţelegem că purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş încurajează discursurile rasiste sau face previziuni?….?!!! Nu înţeleg rostul discursului…”.

Comisarul Dănuţ Dinu a şi răspuns unora dintre comentarii, spunând că “de pe margine e simplu” şi că “avem legi proaste” care permit celor ridicaţi de poliţie ca până seara să fie liberi.

Între timp, mesajul postat de acesta pe contul său de Facebook a fost şters.

R.D.

NICIUN COMENTARIU