3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 23:04
No menu items!

SCANDAL LA LICEUL BOLINTINEANU. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a fost suspendat din funcţie

spot_img

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, inspectorul principal Alexandru Niculae, este vizat de o anchetă în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), pe perioada căreia nu îşi va mai exercita atribuţiile, “fiind desemnată o altă persoană care să asigure interfaţa cu mass-media”, au declarat, sâmbătă, pentru Sursa Zilei, oficiali ai IGPR.

Până la finalizarea anchetei interne care-l vizează pe Niculae, dispusă de ministrul de interne Radu Stroe în urma scandalului privind audierea elevilor de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, a fost desemnată să asigure interfaţa cu mass media agentul Emilia Mihai, au precizat sursele citate.

Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, cu autocare, pentru ca 250 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea bacalaureatului. În faţa intrării în curtea liceului erau zeci de părinţi care-şi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.

foto: stirileprotv.ro

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae (foto sus), declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare mandate de aducere emise de instanţă pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală. Acesta a precizat că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi, iar părinţii îşi pot însoţi copiii.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, judecătoarea Laura Andrei, a infirmat existenta unor mandate de aducere emise de instanţă pe numele unor elevi de la “Dimitrie Bolintineanu”, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a revenit asupra declaraţiei iniţiale şi a precizat că mandatele de aducere au fost emise, de fapt, de procurori. Declaraţie certificată de oficiali ai Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au admis că pe numele a 250 de elevi au fost semnate mandate de aducere.

Câteva ore mai târziu însă, purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei, procurorul Bogdan Staicu, îşi contrazicea public superiorii, dar şi pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, susţinând că pe numele elevilor fuseseră emise doar citaţii, întrucât emiterea unor mandate de aducere ar fi fost “neprocedurală”. Mandatele de aducere au fost însă semnate de procurorul de caz vineri dimineaţă, înainte ca celor 250 de elevi de la Liceul “Dimitrie Bolitineanu” care urmau să fie audiaţi ca MARTORI în dosarul şpăgii de la bacalaureat să le fie înmânate citaţii, aşa cum prevede Codul de Procedură Penală.

R. D.