14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 7:05
No menu items!

Scandal la Galați. Fratele unui fost deputat PDL fugar acuză manipulare într-un caz de COVID

spot_img

Medicul Valentin Boldea, medic primar şi fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, fratele fostului deputat fugar Mihail Boldea, infirmă informaţiile conform cărora un bărbat de 45 de ani ar fi refuzat internarea în spital după ce a fost confirmat cu coronavirus, iar după două zile a decedat. Situația a fost folosită politic, joi, de premierul Ludovic Orban, care a spus în Parlament că Guvernul nu-și poate asuma responsabilitatea pentru astfel de cazuri.

Versiunea prezentată de medicul Valentin Boldea a fost confirmată, pentru Adevărul, și de familia gălățeanului. Bărbatul de 45 de ani suferea de obezitate şi avea probleme cardiace. Acesta s-a simţit rău şi a fost dus la spital, unde a acuzat stări febrile şi tuse. Personalul medical a asociat simptomele cu cele specifice noului coronavirus, însă acestea sunt întâlnite şi la persoanele care au suferit un infarct. Pacientul a refuzat internarea în spital sub suspiciunea de coronavirus. După două zile a murit, în ambulanţă, pe drum spre  Urgența din Galați.

”Ce spuneţi de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 şi au omis să-i facă un consult cardiologic? Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc şi în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent, ci un sistem care îşi axează atenţia doar pe COVID şi uităm că oamenii vin la urgenţe şi cu alte patologii”, a scris dr. Valentin Boldea pe o reţea de socializare.

Personalul de la morga spitalului a ataşat de sac un bilet pe care se menţiona ”COVID NEGATIV”. Informaţia a fost confirmată şi de o cunoştinţă a familiei celui decedat.

Medicul Valentin Boldea este fratele fostului deputat PDL fugar Mihai Boldea și, conform politicienilor locali, a fost sprijinit de PSD pentru a ocupa funcția de director al DSP Galați.