-3.2 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 7:00
No menu items!

Scandal la Bruxelles. Ce spun angajații comisarului Corina Crețu despre comportamentul ei

spot_img

Scandal cu angajații Corinei Crețu la Bruxelles: Comisarul UE, acuzat că își trimite personalul să îi facă piața sau să-i ducă rufele la spălat. Delegație oficială, transformată în vacanță de lux.

Potrivit publicației politico.eu, de la Bruxelles, care citează surse dintre angajații comisarului UE pentru politici regionale Corina Crețu, programul de lucru se desfășoară fără întâlniri în prima parte a zilei, lunea sau vinerea.

8 dintre cei 19 membri ai cabinetului comisarului au demisionat în ultimul an, printre aceștia numărându-se șeful de cabinet, adjunctul acestuia, șeful comunicării dar și alții. Corina Crețu a răspuns că și-a adunat echipa în grabă, la preluarea funcției, dar cu uele persoane nu a putut lucra, acesta fiind motivul plecării acestora.

Publicația Politico menționează 11 foști și actuali membri ai cabinetului Corinei Crețu, care au spus că din cei 28 de comisari UE, Corina Crețu are cea mai mare rată a absenteismului de la întâlnirile săptămânale ale Colegiului Comisarilor, lipsind la aproape un sfert dintre ele.

Totodată, potrivit Politico, Corina Crețu ar fuma în biroul său de la Parlamentul European, ignorând interdicția existentă la nivelul întregii instituții.

Potrivit unui oficial al Comisiei, până acum nu au fost depuse plângeri oficiale cu privire la comportamentul comisarului și nu au fost lansate investigații cu privire la problemele de personal. Mai mult, purtatorul de cuvânt al Comisiei, Margaritis Schinas, a declarat că reprezentantul României Corina Crețu “este un membru solid al Echipei Juncker, face o treabă bună, în calitate de comisar pentru politici regionale, în privința locurilor de muncă și creșterii economice”.

Alte acuzații privesc comportamentul Corinei Crețu cu unii dintre angajați, pe care îi trimite la cumpărături la piață, în interesul său personal, sau să îi ducă hainele la curățat. Întrebată de aceste aspecte, comisarul a spus că nu se coboară la asemenea răspunsuri. Surse din cadrul personalului mai dau exemplul unei deplasări oficiale făcute în mai, în insula Reunion, care s-a prelungit pentru comisar într-o vacanță de 10 zile petrecută cu soțul ei acolo. Corina Crețu a precizat că a plătit din buzunarul ei zilele în plus state pe insulă.