12.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 14:18
No menu items!

Scandal la Balul Bobocilor: trapperii plătiţi cu mii de euro ca să înjure profesorii şi să îndemne la consumul de droguri

spot_img

Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu se află în centrul unui scandal, după ce la petrecerea organizată de Balul Bobocilor au fost invitați mai mulți trapperi. Părinții elevilor ar fi strâns bani pentru a plăti „artiștii” invitați.

Suma plătită trapperilor se ridică la 7.000 de euro, iar profesorii susțin că versurile „cântate” de invitați nu au fost potrivite, fiind transmise mesaje împotriva școlii și incitând la violență.

Pe lângă înjurături, în piese se făceau referiri privind îndemnul la agresiuni sexuale asupra profesorilor. Printre trapperii invitați s-a numărat AlbertNBN, fiind cap de afiș, dar și Yanni şi Umberto.

Alte versuri făceau trimitere explicită la droguri. “Într-un club, cad blugii de pe mine / Plec cu șase fete, că sunt rupte pe pastile / Vin și verii mei cu mine, zici că sunt gorile”.

Părinții elevilor ar fi achitat onorariul trapperilor, după ce aceștia au fost aleși în urma unui sondaj realizat printre elevi, conform conducerii liceului. Însă, ei nu știau cine trebuia să cânte la petrecere.

„Noi nu avem niciun fel de legătură şi nu participăm, însemnând cadrele didactice. Am văzut şi eu invitaţii, am rămas şi eu siderată. Mi s-a spus că au făcut un sondaj de opinie în rândul bobocilor şi a fost alegerea lor”, a transmis directoarea Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”, Lucica Ababei, conform Observator.

Conducerea instituției de învățământ precizează că nu s-a implicat în organizarea after-party-ului, totul fiind lăsat în seama părinților și elevilor. Reprezentanții liceului fac o anchetă după petrecerea care a provocat scandalul.

D.Constantin