3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 13:37
No menu items!

Scandal în PMP. Membrii vor Congres pentru schimbarea conducerii, Cristian Diaconescu se opune

spot_img

Scandal în Partidul Mișcarea Populară. Mai mulți membri ai partidului vor să organizeze un Congres în luna februarie, pentru schimbarea conducerii formațiunii, și au anunțat pe pagina de Facebook decizia lor. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că acțiunea este ilegală.

O parte a conducerii PMP a decis, miercuri, să convoace un Congres extraordinar pentru a alege noi lideri. Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar, a anunțat PMP pe pagina de Facebook, cu prezența a 46 de lideri din 69.

În urma ședinței, Colegiul PMP hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie, „pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online”.

Președintele formațiunii înființate de Traian Băsescu, Cristian Diaconescu, susține însă că deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale.

„În această dimineaţă, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de «organizatori binevoitori» au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional (conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanţii că eu şi colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această iniţiativă. Ca să fie clar, nu am iniţiat, nu am participat la întâlnire, nu legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar”, a scris Diaconescu pe Facebook.

M. Nedelcu