9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:31
No menu items!

Scandal în Piaţa Victoriei. Cristian Dide, amendat și lăsat fără permisul de conducere

spot_img

Protestatarul Cristian Dide a fost sancţionat şi a rămas fără permis după ce a încercat să incite spiritele în Piaţa Victoriei.

Cristian Dide a adus sâmbătă, în Piața Victoriei, o mașină cu platformă, deși nu anunțase organizatorul de acest lucru și, potrivit protocolului încheiat cu autoritățile, nu avea voie să facă asta.

Ca urmare, protestatarul a fost amendat contravențional de către polițiști și a rămas fără permisul de conducere.

În această dimineață, conducătorul vehiculului respectiv a fost sancționat contravențional, în fază inițială pentru lipsa documentelor, dar și pentru faptul că a staționat într-o zonă care nu permite staționarea. Ulterior, pentru că a refuzat să mute acest autovehicul a fost din nou sancționat contravențional și, de asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Având în vedere că acest automobil a rămas în zona pieței, au fost notificate autoritățile locale în vederea dispunerii ridicării acestuia, pentru a fi îndepărtat. Absolut orice persoană care va fi aici trebuie să fie în siguranță, iar un automobil în sine este un pericol pentru o persoană care se deplasează pe jos“, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Inclusiv manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei, dar şi organizatorul protestului, Tommy Tomescu, l-au acuzat pe Dide că incită la scandal.

“Te-am sunat de o lună întreagă și nu răspunzi. O lună întreagă te-am sunat și nu ai răspuns. Pe mine (jandarmii -n.r.) nu m-au lăsat nici cu mașinile mele, cu care să punem scena, și tu vii cu platforma asta. (…)Eu sunt răspunzătorul legal”, i-a reproșat organizatorul protestului, Tommy Tomescu, lui Cristian Dide.