15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:13
No menu items!

Scandal în Olanda, provocat de un program pentru copii cu adulţi goi

spot_img

O emisiune TV pentru copii cu adulți complet goi, care răspund la întrebări despre corpul uman, a stârnit furie în Olanda. O petiţie a ajuns la Parlament.

Un promo pentru programul numit „Pur și simplu gol”, care urmează să fie televizat de radiodifuzorul public NOS, a arătat un grup de adulți dezbrăcându-se în fața unui public format din copii, scrie Daily Mail.

Băieții și fetele, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, au fost invitați să pună întrebări pe diferite  subiecte, cum ar fi cât de încrezători se simțeau adulții în propriul lor corp.

Unul dintre copii a spus: „Acesta nu este un spectacol pe care trebuie să-l văd”.

Dezvoltatorii serialului susțin că a fost „produs foarte atent” și este destinat educării copiilor despre corpul uman și că nu există întrebări despre sex. Primul episod era programat să fie difuzat în Olanda pe 21 martie.

Dar criticii l-au considerat „dezgustător”, liderul partidului de dreapta FvD, Thierry Baudet, a spus că „este aproape de a promova pedofilia”.

Circa 100.000 de persoane, care se împotrivesc emisiunii, au semnat o petiţie, majoritatea creştini conservatori, musulmani, partide populiste de dreapta şi susţinători ai acestora.

Iniţiatorii petiţiei au declarat că inocenţa copiilor trebuie protejată şi că interacţiunile cu adulţi goi ar putea duce spre abuz sexual.

Sursa Foto: Daily Mail