1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 3:41
No menu items!

Scandal în Marea Britanie, după ce șeful grupului de lucru pentru vaccinuri a angajat 8 consultanți media

spot_img

Șeful grupului de lucru pentru vaccinuri din Marea Britanie a angajat opt ​​consultanți în relații publice la un cost pentru contribuabili de 670.000 de lire sterline, conform documentelor divulgate de The Sunday Times. Scandalos pentru britanici este că fiecare consultant angajat să vegheze strategia de comunicare privind cercetările pentru imunitate primește un salariu lunar mai mare decât al premierului.

Kate Bingham, care a fost numită la conducerea grupului de Boris Johnson, ar fi „insistat” să angajeze echipa de la agenția londoneză Admiral Associates.

Consultanții îi supraveghează strategia mass-media din iunie la salariul echivalent de 167.000 de lire sterline pe an, se scriu jurnaliștii britanici.

Cu toate acestea, rămâne neclar ce muncă a făcut echipa care nu ar fi putut fi gestionată de personalul de comunicare existent la Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS).

Conform unei surse guvernamentale, consultanții ar fi ajutat-o ​​să se pregătească pentru interviuri, au asistat cu declarații de presă și au înființat un podcast oficial al guvernului.

Doamna Bingham a apărut până acum în opt episoade din „Covid-19 – Căutarea unui vaccin”, care are un rating de 4,7 stele pe Apple. Ultima sa ieșire din 26 octombrie a luat în considerare problemele legate de testele provocărilor umane (infectarea voluntară a subiecților).

Dna Bingham este director general al firmei de capital privat SV Health Investors și soția ministrului Trezoreriei Jesse Norman.

În calitate de președinte al grupului de lucru, ea conduce efortul de a găsi și de a produce un vaccin Covid-19.

Cu toate acestea, săptămâna trecută s-a raportat că a împărtășit planurile guvernamentale la un eveniment de rețea pentru femeile finanțatoare din SUA.

Guvernul a negat orice acțiune greșită și a susținut că toate informațiile împărtășite au fost autorizate spre publicare de către Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială.

La momentul numirii sale, guvernul a afirmat că dna Bingham era „calificată în mod unic pentru rolul în care lucra în sectorul biotehnologiei din Marea Britanie și la nivel internațional timp de 26 de ani”.

Săptămâna trecută, ea le-a spus parlamentarilor că este probabil ca desfășurarea la nivel național a unui vaccin să înceapă în decembrie și că are mai mult de 50% încredere că toate persoanele vulnerabile vor fi vaccinate împotriva coronavirusului până la Paști sau la începutul verii.

Sursa: The Sunday Times