24.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 23:34
No menu items!

Scandal în Guvern! Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu cere măsuri, UDMR se face că plouă

spot_img

Scandal în coaliția de guvernare. Vicepremierul Sorin Grindeanu a criticat gestul hocheiștilor din echipa națională de a intona, la un meci cu Ungaria din Campionatul Mondial, imnul Ținutului Secuiesc. În tribuna oficială a fost prezent și colegul său de Guvern, UDMR-istul Tanczos Barna, actual ministru al Mediului și fost preşedinte al Federaţiei Române de Hochei.

Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu, care deține și portofoliul minietrului Transporturilor, a scris, într-un mesaj public pe pagina sa de Facebook, că nu tolerează astfel de atitudini.

„Ca timişorean, înţeleg perfect ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate multiculturală şi multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înţeleg şi să tolerez gestul infam al hocheiştilor din naţionala României care au cântat aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc. Este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România, faţă de români şi faţă de tricolor. Şi sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federaţiei Române de Hochei, Ministerului Sportului şi tuturor celorlalţi factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancţiuni după acest gest incalificabil. Cine nu respectă România nu are ce căuta în roşu, galben şi albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte şi nu au participat la această mascaradă!”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Așadar, vicepremierul îi cere și ministrului Sportului să ia măsuri urgente, portofoliul fiind tot al unui membru al UDMR, Eduard Novak. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, tot de la UDMR, fost preşedinte al Federaţiei Române de Hochei, a asistat la partida Ungaria – România din mijlocul galeriei maghiare.

Marilena Nedelcu