14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:22

Scandal imens în teritoriu, în mai multe județe, între USR PLUS și PNL. Primarii invocă RUPEREA COALIȚIEI

spot_img

Biroul USR PLUS Vrancea a decis SEPARAREA de PNL și formarea unui grup propriu în Consiliul Județean Vrancea. Cei 5 consilieri județeni USR-PLUS vor alcătui un grup separat de PNL, scrie vrancea24.ro. Iar la Buzău, primarul Constantin Toma a vorbit, la DCNews, despre referendumul care are ca scop unirea comunei Țintești cu municipiul Buzău, spunând că singurul deputat USR PLUS care l-a sprijinit a fost Emanuel Ungureanu.

Majoritatea și așa fragilă de 18 la 15 în Consiliul Județean (PNL-USR-PLUS-ALDE) primește, astfel, o lovitură sub centură. Nu se știe ce avantaje va avea USR-PLUS din această ”rupere” de PNL (care va fi urmată de o serie de atitudini/ decizii/ voturi etc), dar, cu siguranță, reprezintă o gură de oxigen pentru PSD, care a cam ”amorțit” în opoziție. Este posibil ca și la nivelul Consiliului Local Focșani să se producă o asemenea separare, iar consecințele politice nu vor lipsi, mai ales că situația în legislativul focșănean este una tensionată, mai explică jurnaliștii locali.

Primarul Constantin Toma de la Buzău, care va organiza referendum pentru unirea unei comune cu municipiul Buzău, susține că nu a avut sprijin nici de la consilierii PNL, nici de la cei USR PLUS, ci doar de la deputatul Emanuel Ungureanu și de la șefii PNL, Ilie Bolojan și Emil Boc. Consilierii locali nu au fost impresionați nici când primarul Toma le-a spus că liderul Ilie Bolojan va veni la Buzău ca să îi susțină demersurile.

‘Cei de la PNL de aici spun că *se trece peste noi, că nu-l primim pe Bolojan la sediul partidului.* Dar nu este o treabă politică! Noi iubim comunitățile și încercăm să facem mai mult pentru ele’, a declarat Constantin Toma pentru DCNews.

Marilena Nedelcu