12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 22:43

Scandal cât casa la votul pentru președintele USR PLUS. Sunt acuzații de fraudă

spot_img

Este scandal uriaș în USR PLUS. Mai mulți membri, în frunte cu Irineu Darău, cel de-al treilea candidat la președinția formațiunii cer suspendarea votului, după ce peste 800 de persoane, foști membrii, suspendați în trecut din USR sau PLUS ar fi primit link-ul care le-a permis să își exprime votul. Irineu Darău cere reluarea întregului proces, deoarece voturile nu pot fi retrase.

“Tocmai am trimis o solicitare oficială către Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală să suspende procesul de vot și înaintea reluării lui să asigure integritatea registrului electoral. Problemele legate de oameni care nu au dreptul să voteze și totuși primesc link de vot sunt sistemice și apar peste tot. Am primit numeroase sesizări și date statistice, iar din păcate nu există altă soluție decât oprirea acestui proces și reluarea lui “pe curat”. Dacian Cioloş și Dan Barna, vă rog din suflet să recunoaștem o greșeală și să luați decizia înțeleaptă fără întârziere. Sunteți și candidați și co-președinți, deci trebuie să puteți garanta integritatea și echitatea procesului de votare”, anunță Irineu Durău.

Un membru USR PLUS acuză pe un grup intern că de la 300 de membrii cu drept vot câți avea filiala județeană Vrancea în luna iunie, au fost înregistrate 872 de voturi acum din partea filialei.

“Nu acuz vreo intenție de fraudă, dar – dacă se va continua astfel – starea actuală a registrului electoral va duce indubitabil la un rezultat fraudulos. Subliniez că voi apela la toate căile statutare și legale pentru a clarifica această situație și a face dreptate”, a mai scris Darău.

Votul pentru președinția USR PLUS a fost mai fost suspendat miercuri și reluat a doua zi din același motiv.

                                                                                       

                                                                                     Cora Dumitrescu