8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:01

Scallion pancakes (clătite chinezești)

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

clatite_chinezesti

Scallion pancakes sau clătite cu ceapă verde – își au originea în China, aluatul fiind unul mai consistent, care poate fi întins în foi. Pot fi considerate un aperitiv rapid și simplu de pregătit, foarte aromate și apetisante.

Ingrediente:

  • 230 gr făină,
  • 130 ml apă,
  • 1 ceapă verde,
  • ulei de măsline,
  • sare.

Mod de preparare:

Făina se cerne în bolul în care urmează să se facă aluatul, iar în mijloc se lasă un loc liber pentru apă.

Apa se dă în clocot, apoi se toarnă în două ture peste făina cernută. Se amestecă la început cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâinile până când aluatul nu mai este lipicios.

Se lasă să se odinească 45 minute – 1 oră, timp în care pregătim ceapa.

Ceapa se spală bine, fiecare foaie, apoi se toacă, dar nu foarte mărunt.

Se ia apoi aluatul frământat, se pune pe un blat ușor înfăinat, se împarte în trei și fiecare bucată se întinde în foaie foarte subțire.

clatite

Se unge foaia cu puțin ulei de măsline, se presară sare și ceapa tocată, pe toată suprafața foii.

clatite1

Se rulează apoi foaia și i se dă forma de melc.

clatite2

Apoi se întinde iarăși. De data aceasta, foaia nu trebuie să fie la fel de subțire, 0,5 cm este suficient.

clatite3

Se încinge apoi o tigaie de Teflon, se stropește cu câteva picături de ulei de măsline și se frig clătitele, câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Se servesc calde, simple sau cu sos.

clatite4

Poftă bună!

Nicoleta Popa