marți, 20 octombrie 2020 - 9:03

Scallion pancakes (clătite chinezești)

La Iași, nu mai există locuri la ATI. Spitalul lui Tătaru nu poate fi utilizat

Toate paturile de Terapie Intensivă din municipiul Iaşi care tratează bolnavi de Covid-19 sunt ocupate, şefii sistemului sanitar ieşean căutând soluţii pentru internarea cazurilor...

Managerul Spitalului Timișoara îndemna românii să aleagă politic, acum se teme că medicii vor alege pacienții

Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, Cristian Oancea, cel care îndemna românii să meargă la vot, susține că, în actualele condiții, medicii vor ajunge...

Restricțiile în Capitală, modificate radical de Comitetul pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență emite o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri, modificând-o pe prima în mod substanțial. Creșele și after...

Iohannis: Autoritățile au și greșit, dar nu e haos

Președintele Klaus Iohannis a admis, luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile centrale au luat măsuri bune, dar au făcut și...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

clatite_chinezesti

Scallion pancakes sau clătite cu ceapă verde – își au originea în China, aluatul fiind unul mai consistent, care poate fi întins în foi. Pot fi considerate un aperitiv rapid și simplu de pregătit, foarte aromate și apetisante.

Ingrediente:

  • 230 gr făină,
  • 130 ml apă,
  • 1 ceapă verde,
  • ulei de măsline,
  • sare.

Mod de preparare:

Făina se cerne în bolul în care urmează să se facă aluatul, iar în mijloc se lasă un loc liber pentru apă.

Apa se dă în clocot, apoi se toarnă în două ture peste făina cernută. Se amestecă la început cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâinile până când aluatul nu mai este lipicios.

Se lasă să se odinească 45 minute – 1 oră, timp în care pregătim ceapa.

Ceapa se spală bine, fiecare foaie, apoi se toacă, dar nu foarte mărunt.

Se ia apoi aluatul frământat, se pune pe un blat ușor înfăinat, se împarte în trei și fiecare bucată se întinde în foaie foarte subțire.

clatite

Se unge foaia cu puțin ulei de măsline, se presară sare și ceapa tocată, pe toată suprafața foii.

clatite1

Se rulează apoi foaia și i se dă forma de melc.

clatite2

Apoi se întinde iarăși. De data aceasta, foaia nu trebuie să fie la fel de subțire, 0,5 cm este suficient.

clatite3

Se încinge apoi o tigaie de Teflon, se stropește cu câteva picături de ulei de măsline și se frig clătitele, câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Se servesc calde, simple sau cu sos.

clatite4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Noile restricții pentru București intră în vigoare în această noapte. Care sunt acestea

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din...

Stare de asediu în capitala Europei. Belgia a pierdut controlul asupra pandemiei

Belgia introduce de luni, ora 23.59, starea de asediu, care cuprinde inclusiv o interdicție de deplasare pe timpul nopții. Belgia pierde controlul asupra celui...

Eurostat: România a înregistrat în august cea mai mare creștere din UE în construcții

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind...

De marți, masca va fi obligatorie în București, în toate spațiile

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară că masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București, după ședința de...

Orban despre candidatul penal al PNL de la Olt: Nu încalcă criteriile de integritate ale partidului

Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări privind o parte din candidații PNL la alegerile parlamentare care au probleme cu legea, putând fi considerați...