6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:28

SCAD tarifele de roaming în UE de la 1 iulie. Cât vor costa convorbirile, SMS-urile şi internetul

spot_img

Tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeană vor scădea de la 1 iulie până la 55%

text-telefon-mobil

Tarifele pentru serviciile de roaming din Uniunea Europeană vor scădea de la 1 iulie cu 20-55%, utilizatorii urmând să plătească 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui SMS.

Scăderile tarifare sunt între 20-55% faţă de tarifele aplicabile în prezent, astfel că utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel şi cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fără TVA).

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații
comunicat de presă

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii de servicii sunt obligaţi să-l respecte în cadrul planului tarifar de bază (Eurotarif). Aceștia pot să pună, însă, la dispoziţia clienţilor tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă.

ANCOM le recomandă utilizatorilor să analizeze oferta furnizorului propriu înainte de a pleca în călătorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveşte cel mai bine nevoilor proprii de comunicare. Pentru a compara toate tarifele de telefonie şi internet disponibile pe piaţă în acest moment, utilizatorii pot accesa www.veritel.ro, comparatorul de oferte telecom creat de ANCOM.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații
comunicat de presă

Aplicarea noilor tarife se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi folosesc planurile tarifare de bază, fără a fi necesară încheierea unui abonament suplimentar.

R.D.